CÒMIC RAR amb l’artista Francesc Ruiz

Comicrar1

Ahir dijous l’artista Francesc Ruiz va fer un taller de CÒMIC RAR amb els alumnes de dels tallers d’art del Centre Cultural.

Cultura-ComicRAR-3164  Cultura-ComicRAR-3278

Aquesta activitat es realitza dins el marc de l’exposició ‘Art en Trànsit’ que es pot visitar al Centre Cultural fins el 13 de desembre. Ruiz vol incidir en algunes pràctiques contemporànies que es produeixen a l’entorn del còmic i que defensen l’espai del còmic com un lloc d’expressió des-jerarquitzat on no és necessari saber dibuixar i que no distingeix entre lectors i productors.

Comicrar2

Taller de pa artesà

Has intentat fer pa casa, però no et surt bé?
Malgrat el que molta gent pensa, podem coure els pans a un forn domèstic sense cap
problema i obtenir excel·lents resultats. A la majoria de receptes la cocció del pa oscil·la entre 250-180ºC, una temperatura que podem aconseguir i controlar gairebé amb tots els forns domèstics. Hem de tenir en compte que la temperatura i temps de cocció varia en funció de la recepta i la mida del pa, i que només hi ha una fórmula exacte per saber si el pa està en el seu punt òptim: l’experiència (i algun truc). Alguns pans requereixen coure’ls amb vapor i molt temperatura durant els primers minuts d’estar al forn, ja qued’aquesta manera s’ajuda a que les peces guanyin volum, quedin lleugeres i tinguin unes grenyes espectaculars.
taller de pa-0410 taller de pa-0413

Cervesa artesana, farina, sègols, espelta, aigua i alguns ingredients secrets més…
taller de pa-0391 taller de pa-0393 taller de pa-0437 taller de pa-0426
Al centre cultural de Ripollet realitzem monogràfics de pa artesà, massa mare … On aprenem els passos bàsics per poder fer pa a casa d’una manera senzilla.
taller de pa-0446 taller de pa-0497

Però aquí no acaba la cosa, també aprendrem a fer …
Delicioses foccaccia i cibatta…
Secrets per aquest nadal… com per exemple Tortell de reis
I moltes sorpreses més,  tot artesà i ecològic.

Encara estàs a temps per apuntar-te als tallers, cursos i monogràfics del centre cultural,
No dubtis en vindre a veure’ns.
+ informació: Fes click 

L’inici dels cursos i tallers tot un èxit!

Ja fa un mes que van començar els tallers i cursos al Centre Cultural, les aules i passadissos estan plens de gom a gom. Podem dir que hem tingut un inici de curs molt satisfactori.

Al Centre Cultural que està situat al centre neuràlgic de la vila es fan diverses activitats, des de gastronomia, música, arts plàstiques i visuals fins a informàtica i desenvolupament personal, com el ioga.

Us deixem aquí unes fotografies d’alguns dels tallers que ja han començat:

Cuina - 1

Pintura - 1
Pintura - 2

info - 1 info - 2

puntes - 1

puntes - 2

Si vols més informació d’altres cursos fes click aquí.

Trobades amb l’art. “Modernisme. Art, tallers, indústries” a La Pedrera

Iniciem el programa TROBADES AMB L’ART amb una proposta interessant!: Visita a l’exposició “Modernisme. Art, tallers, indústries” a La Pedrera (08/10/2015 – 07/02/2016)
Sortida amb visita guiada: Dissabte 24 d’octubre- 10.45 h

Modernime 1
L’exposició «Modernisme. Art, tallers, indústries» ofereix una visió completa d’aquest moviment centrada en les anomenades arts decoratives i aplicades i en els oficis que hi van tenir un paper més rellevant (la vidrieria, la forja, la ceràmica, la fusteria artística…).
Entrada: 3 € Entrada reduïda: 2 € (nens de 7 a 12 anys, estudiants, majors de 65 anys i persones amb discapacitat).

modernime 2

+ Informació: Modernisme