Últims dies per visitar les exposicions del Centre Cultural

Queden pocs dies per visitar les dues exposicions que tenim al Centre Cultural.

A la sala 1 trobareu la mostra ’40 Anys de Ripollet Sardanista’, una exposició que repassa la història d’aquesta entitat tan vinculada a la vida associativa del municipi. Una entitat amb molts anys d’història que ara fa un homenatge a tots els seus socis i sòcies.

Invitació Exposició PMC 40 Anys de Ripollet Sardanista.FH11

D’altra banda, a la sala d’art tenim una exposició que de ben segur no us deixarà indiferents i que recomanem molt que visiteu: ‘Aphotoreporter 2015′. Imatges de totes les parts del món i guanyadores del 2nd International Digital Biennial Photojournalism, que organitza l’Agrupació Foto Cine Cerdanyola Ripollet. Fotografies que veient-les no pots evitar preguntar-te: això està succeint realment?

Exposició PMC Afocer Aphotoreporter 2015_invitació.FH11

 

CÒMIC RAR amb l’artista Francesc Ruiz

Comicrar1

Ahir dijous l’artista Francesc Ruiz va fer un taller de CÒMIC RAR amb els alumnes de dels tallers d’art del Centre Cultural.

Cultura-ComicRAR-3164  Cultura-ComicRAR-3278

Aquesta activitat es realitza dins el marc de l’exposició ‘Art en Trànsit’ que es pot visitar al Centre Cultural fins el 13 de desembre. Ruiz vol incidir en algunes pràctiques contemporànies que es produeixen a l’entorn del còmic i que defensen l’espai del còmic com un lloc d’expressió des-jerarquitzat on no és necessari saber dibuixar i que no distingeix entre lectors i productors.

Comicrar2

L’exposició ‘Art en trànsit’ arriba a Ripollet

Les dues sales d’exposicions del Centre Cultural acullen l’exposició ‘Art en trànsit’. La mostra, produïda i organtizada pel programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística Diputació de Barcelona en conveni amb i l’Ajuntament de Lleida a partir del fons del Centre d’Art La Panera. Després de passar per altres municipis com Cerdanyola, Sant Cugat, i Martorell ara arriba a Ripollet i romandrà fins el dia 13 de desembre.

La inauguració serà el 10 de novembre a les 20 hores.

La tria d’artistes que conformen l’exposició respon a la idea segons la qual vivim en un món canviant i en trànsit continu, on les conviccions d’ahir són les incerteses d’avui, i on les veritats irrefutables del passat han perdut solidesa i credibilitat. Així s’aborden temes com l’espai públic, els moviments migratoris, la història i l’emergència de conflictes.

art transit

El visitant podrà contemplar els treballs d’Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

D’altra banda, l’exposició està dotada d’un servei educatiu que el Patronat Municipal de Cultura ha ofert   a totes les escoles de Ripollet a través de la Guia d’Activitats Educatives per tal que els alumnes treballin i coneguin l’art contemporani. Està prevista una visita comentada per a públic familiar el 22 de novembre a les 12.30 hores; i una visita per a públic adult, el 25 de novembre a les 19.30 hores.

També hi ha prevista una activitat vincula amb un dels artistes de l’exposició en Francesc Ruiz adreçada a les persones que actualment estan treballant en processos creatius.

Més informació trucant al Centre Cultural T.935046025  o  enviant un mail a cultura@ripollet.cat

25 anys de Gegants a Ripollet

Sabieu que els gegants ja porten 25 anys amb nosaltres? Si veniu aquests dies al Centre Cultural podreu conèixer la història d’aquests personatges que formen part de la cultura popular del municipi de la mà de la Comissió Ripolletenca d’Activitats Cultural (LA CRAC).

La sala d’exposicions de l’equipament acull, durant tot aquest mes, una mostra que commemora aquests 25 anys de Gegants a Ripollet.

En Pere i l’Elisenda varen nèixer al 1990, a les portes dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992, i en el seu bateig varen retre homenatge als gegants que van ser cremats a Montjuïc l’any 1936 a causa d’un bombardeig quan havien de participar a l’Olimpíada Popular d’aquell mateix any.

Tot això i molt més ho trobareu explicat en l’exposició produïda per La CRAC que podreu visitar fins el dia 25 d’octubre al Centre Cultural de Ripollet.

GEGANTS