CÒMIC RAR amb l’artista Francesc Ruiz

Comicrar1

Ahir dijous l’artista Francesc Ruiz va fer un taller de CÒMIC RAR amb els alumnes de dels tallers d’art del Centre Cultural.

Cultura-ComicRAR-3164  Cultura-ComicRAR-3278

Aquesta activitat es realitza dins el marc de l’exposició ‘Art en Trànsit’ que es pot visitar al Centre Cultural fins el 13 de desembre. Ruiz vol incidir en algunes pràctiques contemporànies que es produeixen a l’entorn del còmic i que defensen l’espai del còmic com un lloc d’expressió des-jerarquitzat on no és necessari saber dibuixar i que no distingeix entre lectors i productors.

Comicrar2

L’exposició ‘Art en trànsit’ arriba a Ripollet

Les dues sales d’exposicions del Centre Cultural acullen l’exposició ‘Art en trànsit’. La mostra, produïda i organtizada pel programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística Diputació de Barcelona en conveni amb i l’Ajuntament de Lleida a partir del fons del Centre d’Art La Panera. Després de passar per altres municipis com Cerdanyola, Sant Cugat, i Martorell ara arriba a Ripollet i romandrà fins el dia 13 de desembre.

La inauguració serà el 10 de novembre a les 20 hores.

La tria d’artistes que conformen l’exposició respon a la idea segons la qual vivim en un món canviant i en trànsit continu, on les conviccions d’ahir són les incerteses d’avui, i on les veritats irrefutables del passat han perdut solidesa i credibilitat. Així s’aborden temes com l’espai públic, els moviments migratoris, la història i l’emergència de conflictes.

art transit

El visitant podrà contemplar els treballs d’Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

D’altra banda, l’exposició està dotada d’un servei educatiu que el Patronat Municipal de Cultura ha ofert   a totes les escoles de Ripollet a través de la Guia d’Activitats Educatives per tal que els alumnes treballin i coneguin l’art contemporani. Està prevista una visita comentada per a públic familiar el 22 de novembre a les 12.30 hores; i una visita per a públic adult, el 25 de novembre a les 19.30 hores.

També hi ha prevista una activitat vincula amb un dels artistes de l’exposició en Francesc Ruiz adreçada a les persones que actualment estan treballant en processos creatius.

Més informació trucant al Centre Cultural T.935046025  o  enviant un mail a cultura@ripollet.cat

Trobades amb l’art. El triunfo del color. De Van Gogh a Matisse

El programa Trobades amb l’art preveu la sortida a l’exposoció El triunfo del color. De Van Gogh a Matisse ” el dia  29 DE DESEMBRE  a les 10.30H a la Sala FUNDACIÓN MAPFRE Casa Garriga i Nogués  (C/Diputació, 250, Barcelona).

la Fundació Mapfre inaugurà la seva sala d’exposicions a Barcelona a la que va ser seu de la Fundació Godia, la Casa Garriga i Nogués. La mostra amb què inauguren aquest nou espai cultural de la ciutat està formada per més de 70 obres provinents de les col·leccions del Musée d’Orsay i el Musée de l’Orangerie de París; tot un luxe al que, malauradament, els barcelonins no estem acostumats. Exposicions d’aquest nivell sembla que només arribin a Madrid, per tant hem d’estar d’enhorabona.

Esdeveniment tan destacat s’organitza expressament per a la inauguració d’aquesta nova sala d’exposicions de Barcelona. Consta de 72 obres Van Gogh, Matisse, Seurat, Gauguin, Cézanne, Monet, Derain i Renoir que arriben dels museus d’Orsay i de l’Orangerie de París. Es tracta d’obres mestres que en comptades ocasions han estat exposades fora dels mateixos i que han estat cedides de forma especial per a aquesta ocasió.

wall_big_Exposici_n__El_Triunfo_del_Color._De_Matisse_a_Van_Gogh__Fundaci_n_Mapfre_Madrid
L’exposició plateja  el color com eix essencial en la deriva artística dels autors tan formidables com Van Gogh, Gauguin, Cezanne.

8437_1 El-triunfo-del-color

Podrem veure una peça de Van Gogh, que il·lumina la pintura moderna a través de la seva paleta cromàtica, i des d’aquest punt ens porta per un itinerari artístic que dóna testimoniatge de com la pintura va explotar en colors després dels traços de l’impressionisme, al mateix temps que els artistes s’allunyaven de la naturalesa per buscar una expressivitat més subjectiva, a partir del propi color.

1436644535_305941_1436645811_sumario_normal

+ Informació sobre l’exposició: Fes Click i  aquí per visita virtual 

Totes les activitats del programa Trobades amb l’art compten amb acompanyament d’un professional expert en la matèria i una visita guiada a mida per al grup de Ripollet.

Per a inscripcions cal que truqueu al Centre Cultural al Tel: 935046025

L’inici dels cursos i tallers tot un èxit!

Ja fa un mes que van començar els tallers i cursos al Centre Cultural, les aules i passadissos estan plens de gom a gom. Podem dir que hem tingut un inici de curs molt satisfactori.

Al Centre Cultural que està situat al centre neuràlgic de la vila es fan diverses activitats, des de gastronomia, música, arts plàstiques i visuals fins a informàtica i desenvolupament personal, com el ioga.

Us deixem aquí unes fotografies d’alguns dels tallers que ja han començat:

Cuina - 1

Pintura - 1
Pintura - 2

info - 1 info - 2

puntes - 1

puntes - 2

Si vols més informació d’altres cursos fes click aquí.

Trobades amb l’art. “Modernisme. Art, tallers, indústries” a La Pedrera

Iniciem el programa TROBADES AMB L’ART amb una proposta interessant!: Visita a l’exposició “Modernisme. Art, tallers, indústries” a La Pedrera (08/10/2015 – 07/02/2016)
Sortida amb visita guiada: Dissabte 24 d’octubre- 10.45 h

Modernime 1
L’exposició «Modernisme. Art, tallers, indústries» ofereix una visió completa d’aquest moviment centrada en les anomenades arts decoratives i aplicades i en els oficis que hi van tenir un paper més rellevant (la vidrieria, la forja, la ceràmica, la fusteria artística…).
Entrada: 3 € Entrada reduïda: 2 € (nens de 7 a 12 anys, estudiants, majors de 65 anys i persones amb discapacitat).

modernime 2

+ Informació: Modernisme