“Amb l’ànima a les mans” i “XVIII Exposició filatèlica, numismàtica i de col·leccionisme” són les noves exposicions del Centre Cultural al mes de juliol

El Regidor de Cultura, Joventut, Educació, Salut Pública i Consum (OMIC), Sr. Oriol Mor, inaugurarà el 5 de juliol a les 19 h a la Sala 1 i a les 19.30 h a la Sala d’art, les exposicions “XVIII Exposició filatèlica, numismàtica i de col·leccionisme” i “Amb l’ànima a les mans”, respectivament

Del 30 de juny al 19 de juliol, a la Sala 1 d’exposicions, el Cercle Filatèlic i numismàtic de Ripollet, fidel al seu compromís amb el món del col·leccionisme, ens convida a la seva exposició bianual. Es tracta de la XVIII Exposició Filatèlica, Numismàtica i de Col·leccionisme.

El col·leccionisme, i especialment el de segells i monedes, bé mereix una mirada pausada i tranquil·la dins el món actual, de les presses i de la immediatesa. I això és el que ens proposen: una mirada pausada, sense presses, a segells i monedes.

En veure les imatges que contenen, potser recordareu algun viatge, aquell quadre penjat en algun museu o un paisatge, un monument, un personatge, etc.

Aquest any exposen, entre altres temes, una magnífica col·lecció de segells de vaixells i de personatges i estris relacionats amb el mar.

Del 4 al 20 de juliol, a la Sala d’Art, podeu gaudir de k’exposició “Amb l’ànima a les mans” Olis de l’artista Nancy Céspedes. Va començar a pintar als tallers de pintura de l’Escola d’Adults Jaume Tuset, ara fa més de 7 anys. Ha fet cursos de pintura en tela a la seva ciutat natal, Cali, a Colòmbia, i de dibuix a l’Escola d’Adults de Ripollet.

Ha realitzat diverses exposicions col·lectives durant aquests anys al Centre Cultural de Ripollet. Segons explica, la seva major inspiració és tot allò relacionat amb el color, colors vius, explosió de vida. Li encanta transmetre l’alegria del color, “des de l’esbós, la primera pinzellada i l’última. El més singular és que m’enamoro de cada quadre que faig, poso tota la meva essència en ells”, explica l’artista

Exposició al vestíbul del Centre Cultural

Fins al 20 de juliol, “L’homosexualitat i la transsexualitat a través de la història”

Mostra del Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals de Barcelona (GAG). Amb motiu del 28 de juny, Dia per l’alliberament LGTBI

Organitza: Regidoria de Polítiques LGTBI

 

  • Recordem l’horari d’obertura al públic de les sales d’exposicions del Centre Cultural: de dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 18 a 21h; diumenges i festius de 12 a 14h.

Trobades amb l’art: Visita Castells de Lleida

Gaudeix d’una experiència fantàstica a Lleida visitant dos dels castells més importants del nostre país. Visita comentada amb la història dels castells, l’època i com vivien els seus habitants. Inscripcions, reserves i pagaments fins al 25 de maig al #CentreCultural i/o amb l’Antonio Pérez o Sergio Moreno, professors d’art i pintura. Places limitades.

Preu amb autocar, entrades i dinar 51 €.
Preu amb autocar, entrades i sense dinar 35 €.

Itinerari:
8 h. Sortida de l’autocar des del Centre Cultural de Ripollet
11 h. Visita al Castell de Florejacs
13 h. Visita al Castell de Montsonís
14.30 h. Dinar a un restaurant de la zona
16.30 h. Temps lliure a Bellpuig
20 h. Arribada al Centre Cultural de Ripollet

El Centre Cultural de Ripollet obre les seves sales d’exposicions a les mostres col·lectives dels seus alumnes dels tallers d’art.

Els alumnes de pintura infantil i d’adults, puntes de coixí i arts decoratives seran els protagonistes a la Sala 1 d’exposicions i a la Sala d’art del Centre Cultural, a partir del 24 de maig fins a l’1 de juliol.

El Regidor de Cultura, Joventut, Educació, Salut Pública i Consum (OMIC), Sr. Oriol Mor, inaugurarà les exposicions col·lectives d’art infantil i d’adults, els dies 24 de maig a les 18.30 h i el 7 de juny a les 19 h a la Sala d’art del Centre Cultural, respectivament. Aquestes dues exposicions estan coordinades pel seu professor Antonio Pérez.

Aquestes dues exposicions comparteixen Títol i temàtica, sota el nom “Setè art”, ens proposen un curiós i vívid homenatge pictòric al món del cinema. Referències, directors, escenes de pel·lícules i, fins i tot, el glamur de Hollywood es traslladen del cel·luloide a la tela, adquirint una plasticitat diferent i sorprenent. Tot un univers creatiu en blanc i negre i en tecnicolor projectat a les parets de la sala.

L’exposició col·lectiva del taller d’art infantil comença el 23 de maig i acaba el 4 de juny, i l’exposició col·lectiva del taller d’art d’adults serà del 5 al 18 de juny.

Igualment, El Regidor Oriol Mor, inaugurarà l’exposició dels alumnes adults d’art del professor Sergio Moreno Miraglia, el dia 21 de juny a les 19 h a la Sala d’art del Centre Cultural. “Amb els cinc sentits” és el títol de l’exposició i la mostra és l’expressió dels cinc sentits a l’art. Aquesta exposició col·lectiva podrà ser visitada entre el 19 de juny fins i l’1 de juliol.

Per un altra banda, tenim les exposicions col·lectives dels tallers a la Sala 1 d’exposicions. Del 30 de maig fins al 13 de juny podeu gaudir de l’exposició de puntes de coixí sota el nom “Puntes per a totes les ocasions”. Com expliquen les seves professores Maria Mercè Olivé i Ana Estébanez, les puntes de coixí es fan amb un coixí, boixets, fils, agulles de cap i un patró de cartró. Amb quatre boixets es fan els moviments de creu i volta, i combinant aquests moviments es realitzen les puntes.

Finalment, del 14 al 28 de juny, podeu gaudir a la Sala 1 d’exposicions, de la mostra dels alumnes d’art decoratives de la professora Carmen Gámiz. Sota el nom “Pinzellades de color”, faran una presentació de les diferents tècniques artístiques i manuals.

Exposicions al vestíbul del Centre Cultural

  • Del 16 al 30 de maig. Exposició col·lectiva dels alumnes del Curs de Fotografia, nivell iniciació, de l’AFR
  • Del 31 de maig al 10 de juny. Exposició del Centre obert la placeta

Recordem l’horari d’obertura al públic de les sales d’exposicions del Centre Cultural: de dilluns a dissabte de 10 a 13 h i de 18 a 21 h; diumenges i festius de 10 a 13h.

 

Trobades amb l’art: Disney, l’art de contar històries

Trobades amb l’art: Disney, l’art de contar històries

A les 10 h, a Caixa Fòrum ( Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8
08038 Barcelona)

Mites, rondalles, llegendes, “tall tales” nord-americans i contes de fades han estat des del primer moment una rica i abundant font d’inspiració per als estudis Disney. A través de materials originals, “Disney. L’art d’explicar històries” explica el salt de personatges i trames de la literatura clàssica al moviment i a la sensibilitat del cinema d’animació.

Coordinador de l’activitat: Antonio Pérez

Tota la informació a https://goo.gl/B14z8c

Ho organitza: Ajuntament de Ripollet