Inauguració noves exposicions al Centre Cultural

El Centre Cultural de Ripollet acollirà dues exposicions al mes de març: Miralls bruts i D.O.N.E.S.

El Regidor de Cultura, Joventut, Educació, Salut Pública i Consum (OMIC), Sr. Oriol Mor, inaugurarà el proper 8 de març a les 18:30 i 19 hores, les exposicions “Miralls bruts” i “D.O.N.E.S”, respectivament


“Miralls bruts” son els treballs de Srta. Mateixa, pseudònim sota el que treballa aquesta artista, que explora les seves angoixes a través d’autoretrats protagonitzats per traços enèrgics i viscerals, on la taca i l’ombra es transformen en crits, més enllà de la matèria amb què s’han realitzat.

Srta. Mateixa és una artista jove nascuda a Montcada i Reixac, i que va fer diversos cursos de pintura, un d’ells amb l’Antonio Pérez, de la Taca Escola d’art, també professor dels cursos de pintura del Centre Cultural de Ripollet . Aquesta exposició ja va estar al Centre Cultural de Montcada i Reixac i després del seu pas per Ripollet, anirà a Barcelona a un saló de joves artistes.

Els autoretrats són fets amb carbó, tinta i conté, sobre paper i llenç, reflectint els sentiments de l’artista en diversos moments de la seva vida. L’Exposició Miralls bruts estarà exposada del 25 de febrer al 31 de març a la Sala d’Art del Centre Cultural de Ripollet.

L’exposició “D.O.N.E.S.” està organitzada per AFOCER, amb motiu del Dia internacional de la dona, el 8 de març. La mostra de fotografies aborda, des d’una perspectiva sociològica, l’evolució de la dona des de l’àmbit de les estructures familiars i socials tradicionals, fins a una societat que vol ser més igualitària i justa. En ella es pot veure el paper que juguen, en aquesta evolució, els estereotips, els rols socials, el concepte de feminitat, l’empoderament, el sostre de vidre… Diversos autors ens mostren diferents mirades al món, sempre ric i complex, de la dona.

L’Exposició D.O.N.E.S. estarà exposada de l’1 al 31 de març a la Sala 1 d’exposicions del Centre Cultural de Ripollet.

Exposició al vestíbul del Centre Cultural

“Trans at work” és la nova exposició que podrem veure del 7 al 22 de març, al Vestíbul del Centre Cultural. Exposició amb motiu del Dia internacional de la visibilitat trans, que se celebra el 31 de març i també dins els actes del Dia internacional de les dones. Es tracta d’una mostra procedent d’Alemanya, sota la direcció artística de la fotògrafa Anja Weber i consta de 12 retrats individuals de persones transgènere que tenen el coratge de mostrar la seva imatge i el seu nom en públic.
Arriba gràcies a la feina conjunta dels ajuntaments de Barcelona i de
Ripollet i l’entitat Colors de Ponent, de Lleida.

Recordem l’horari d’obertura al públic de les sales d’exposicions del Centre Cultural: de dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 18 a 21h; diumenges i festius de 12 a 14h.