“Amb l’ànima a les mans” i “XVIII Exposició filatèlica, numismàtica i de col·leccionisme” són les noves exposicions del Centre Cultural al mes de juliol

El Regidor de Cultura, Joventut, Educació, Salut Pública i Consum (OMIC), Sr. Oriol Mor, inaugurarà el 5 de juliol a les 19 h a la Sala 1 i a les 19.30 h a la Sala d’art, les exposicions “XVIII Exposició filatèlica, numismàtica i de col·leccionisme” i “Amb l’ànima a les mans”, respectivament

Del 30 de juny al 19 de juliol, a la Sala 1 d’exposicions, el Cercle Filatèlic i numismàtic de Ripollet, fidel al seu compromís amb el món del col·leccionisme, ens convida a la seva exposició bianual. Es tracta de la XVIII Exposició Filatèlica, Numismàtica i de Col·leccionisme.

El col·leccionisme, i especialment el de segells i monedes, bé mereix una mirada pausada i tranquil·la dins el món actual, de les presses i de la immediatesa. I això és el que ens proposen: una mirada pausada, sense presses, a segells i monedes.

En veure les imatges que contenen, potser recordareu algun viatge, aquell quadre penjat en algun museu o un paisatge, un monument, un personatge, etc.

Aquest any exposen, entre altres temes, una magnífica col·lecció de segells de vaixells i de personatges i estris relacionats amb el mar.

Del 4 al 20 de juliol, a la Sala d’Art, podeu gaudir de k’exposició “Amb l’ànima a les mans” Olis de l’artista Nancy Céspedes. Va començar a pintar als tallers de pintura de l’Escola d’Adults Jaume Tuset, ara fa més de 7 anys. Ha fet cursos de pintura en tela a la seva ciutat natal, Cali, a Colòmbia, i de dibuix a l’Escola d’Adults de Ripollet.

Ha realitzat diverses exposicions col·lectives durant aquests anys al Centre Cultural de Ripollet. Segons explica, la seva major inspiració és tot allò relacionat amb el color, colors vius, explosió de vida. Li encanta transmetre l’alegria del color, “des de l’esbós, la primera pinzellada i l’última. El més singular és que m’enamoro de cada quadre que faig, poso tota la meva essència en ells”, explica l’artista

Exposició al vestíbul del Centre Cultural

Fins al 20 de juliol, “L’homosexualitat i la transsexualitat a través de la història”

Mostra del Grup d’Amics Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals de Barcelona (GAG). Amb motiu del 28 de juny, Dia per l’alliberament LGTBI

Organitza: Regidoria de Polítiques LGTBI

 

  • Recordem l’horari d’obertura al públic de les sales d’exposicions del Centre Cultural: de dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 18 a 21h; diumenges i festius de 12 a 14h.

Horari d’estiu i vacances Centre Cultural

Per vacances d’estiu tancarem del 21 de juliol a 19 d’agost (ambdós inclosos).

L’horari d’estiu és del 2 de juliol al 14 setembre amb una atenció al públic de dilluns a divendres de 9 a 14 h i de 17 a 21 h, els dissabtes de 9 a 14 h, i de 17 a 21 h, i els diumenges de 9 a 14 h.

Balanç positiu del primer any del programa #PetitRipollet

El passat divendres 29 de juny, va concloure amb una cloenda a la plaça Onze de setembre, un any d’activitats infantils al Centre Cultural, Biblioteca Municipal, Teatre Auditori i CIP Molí d’en Rata que formaven part del programa cultural pels infants de Ripollet, anomenant Passaport Petit Ripollet.

La cloenda va ser un espectacle gratuït de música, dansa i teatre a càrrec del grup La tresca i la verdesca. L’espectacle al carrer va ser l’alegria de famílies i els infants que van gaudir de 2 hores, on tothom va escampar les llavors culturals pel pròxim any. Igualment, els infants que van acreditar al Centre Cultural el seu passaport amb 10 segells o més, van poder recollir el premi a la seva constància, compromís i suport a la difusió cultural municipal.

El Patronat Municipal de Ripollet destaca com principal avantatge del programa Petit Ripollet, la programació lúdica, variada i familiar amb la finalitat d’apropar els diferents equipaments culturals i dinamitzar el sector cultural al voltant de les diferents activitats organitzades. En paraules d’un dels coordinadors del Programa, quan la gent visita qualsevol equipament, pot informar-se de les altres activitats i conèixer tots els serveis que ofereix.

El Petit Ripollet, a més a més, és un programa nou que té per objectiu el foment de nous públics per a la cultura i en especial per les arts escèniques, i compta amb el suport a la Generalitat, principalment per aquesta finalitat.

Després de l’experiència positiva i el feedback de cada activitat, ja s’està treballant amb una nova programació que sense dubte, consolidarà aquest programa a l’escena infantil de Ripollet. A continuació les dades del programa 2017 – 2018:

  Nombre d’assistents Nombre de segells % dels infants que porten passaport
Biblioteca municipal 1718 166 16%
CIP Molí d’en Rata 74 24 32%
Centre cultural 236 53 22%
Teatre auditori 1192 110 20%
3220 353
Nombre de nens acreditats amb 10 segells o mes per recollir el premi  15 infants

Recordem les xarxes socials que fan part de la difusió cultural a Ripollet, on es fa difusió de l’activitat cultural municipal, igual que de la programació del #PetitRipollet, i per això us recomanen: